Τι είναι η ΑΜΚΕ Κλειδαρότρυπα;

Τίποτα παραπάνω από ένα αστείο που μετουσιώθηκε σε ένα πρωτοπόρο θεσμό εθελοντισμού αφού κανείς άλλος δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο της ανταποδοτικής δωρεάς και της υγιούς ανατροφοδότησης.

Ξεκίνησε το παραμύθι μία μέρα απέναντι από μία πόρτα την οποία κάποιος έβλεπε κάθε μέρα 12-15 ώρες όσες δούλευε και πληρώνονταν πολύ καλά για αυτή τη δουλειά. Ξάφνου σκέφτηκε πως το σπίτι είναι γεμάτο άχρηστα αντικείμενα διαφορετικά μεταξύ τους, ακριβά τα οποία δεν μπορούσε και να χαρεί λόγω της πολύωρης εργασίας.

Και η σύλληψη του εμβρύου μόλις έγινε. Θα έφτιαχνε μια σελίδα στα social media και θα πουλούσε αυτά τα πράγματα με σκοπό τα χρήματα να πηγαίνουν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Αδαής η ιδιά  σε σχέση με τα social ζήτησε από τη μικρούλα συνάδελφο να φτιάξει αυτή τη σελίδα και φτιάχτηκε. Πώς θα τη λένε ρώτησε η  μικρή;

Αυτός ο εργαζόμενος άνθρωπος δεν ήξερε καν ότι πρέπει να έχει όνομα, ανάβει τσιγάρο και προσπαθεί να σκεφτεί σοβαρά κοιτώντας τι άλλο; Αυτή τη γνωστή σκέτη άσπρη πόρτα που έβλεπε κάθε μέρα και δεν βλέπει τίποτα άλλο παρά μόνο μία κλειδαρότρυπα και έτσι ήρθε η γέννηση του ονόματος.
Στο πρώτο άκουσμα ξενίζει και εδώ θα σας πω το εξής…

Όταν κορόιδεψαν τον Αίσωπο για την ασχήμια του, απάντησε:
«Μη δίνεις προσοχή στη μορφή μου, αλλά στο μυαλό».
Με την πρώτη πώληση αυτός ο κάποιος έβλεπε επιτέλους μέσα από την Κλειδαρότρυπα.

Skip to content